Военни се включиха в издирването на бащата и сина, изгубили се в Стара Планина. Акцията по издирването им и днес приключи без успех. Това става на четвъртия ден от издирването в подножието на връх Ботев.

Днес по искане на Планинската спасителна служба в търсенето се включиха и 14 военни с две безпилотни летателни системи. Въпреки това усилията не дадоха резултат.

Шестима спасители, две специално обучени кучета с водачи и помощници тръгнаха към Балкана рано сутринта.

За първи път към тях се присъединиха и военни – 14 души от 61-ва Стрямска механизирана бригада със задачата да вдигнат безпилотен летателен апарат.

„Дрон, който е чисто военен дрон, малък самолет Рейвън. Първо се пуска дронът по определения от тях маршрут, ако нещо се забележи при разчитането на изображението, се пуска и малък дрон, който е цивилен“, обясни бригаден генерал Деян Дешков.

Търсенето днес бе съсредоточено в малък, но опасен район – по коритото на река Тунджа. Там още в събота били забелязани следи, но спасител се подхлъзнал и паднал в реката. За радост е невредим.

По обед две високопроходими верижни машини проправяха път на спасителите до набелязания район.

„Днес беше последният ден, последната надежда, обаче в този терен и при тези условия беше невъзможно“, заяви ръководителят на спасителната акция Дамян Чолпанов.

От общината в Калофер призовават в местността Параджика да бъдат изградени заслони, които в бъдеще да служат на попадналите в беда.