Почти седмица след тежката катастрофа при Лесово, все още не са ясни причините за трагедията. Наш екип се срещна с единствения доброволец, осмелил се да помогне на пострадалите.

Във фаталната сутрин на 9 октомври трима загубиха живота си, а 16 бяха ранени. Бус за Одрин се врязва в ремаркето на спрял камион на 7 километра от Лесово. Полицаят Виктор Георгиев пътува със семейството си и пристига броени минути след удара.

„Бусът беше размазан в товарния автомобил. Моите близки почнаха да ми казват да се връщам в колата. Да не ходя натам“, разказва Виктор.

Снимка: btvnovinite.bg

Въпреки това отива. Мислите му са няколко хода напред:

„Как по-бързо да ги извадим, седалките как да ги срежем, как да ги изкъртим... Започнахме през прозореца. Беше счупен и оттам започнахме да вадим възрастните хора. Отворихме страничната врата и започнахме да вадим затиснатите хора между седалките, след като ги откъртихме“.

Самият той също се наранява.

Снимка: btvnovinite.bg

„От адреналина не помниш и действията, които са се развили. Порязах се и помолих Бърза помощ за бинт. Само си превързах коляното и продължих“, спомня си полицаят.

През това време спират и други.

Снимка: btvnovinite.bg

„Приблизително да са били 30-40 човека. За съжаление, нито един не дойде да помогне. Всички хора искам да помоля да бъдат по-добри. Не се знае дали не е някой техен близък или след време те да са на това място, а не да подминават и да стоят отстрани и да гледат“, казва Виктор.

И е категоричен - никога не би се поколебал да помогне отново.