Инициативен комитет на сдружението „Спаси София“ внесе документите на Борис Бонев като кандидат за кмет и на Гергин Борисов – за общински съветник, предаде БГНЕС. Двамата ще са независими граждански кандидатури.

Зад кандидатурата са застанали с подписите си над 7000 столичани. От началото на юли „Спаси София“ са посетили над 50 локации в града.

„София не е само бул. „Витоша“, защото много голяма част от хората живеят по кварталите. Докато ние се занимаваме с 2-3 улици, като „Витоша“ и „Граф Игнатиев“, ремонтираме по 100 пъти, ремонт на ремонта, контрол на контрола, има квартали, които от 30-40 години не са виждали инвестиция“, каза Борис Бонев.

Още от деня, в който обявиха, че ще участват в местния вот, „Спаси София” имат и цялостна програма за развитието на столицата. Там е предвиден ремонт на междублоковите пространства, който да е цялостен – от паркинга през настилката до ВиК и осветлението.

Според Бонев крайно време е да се премести фокусът на строителството от крайните южни квартали на София в посока север. „Тук идва нашата идея за нов квартал на София, наречен „Нова София“. Той ще е разположен над квартал „Враждебна“ на общински терен. Общината ще изгради цялата инфраструктура“, обясни Бонев.

От „Спаси София” отбелязаха, че много от кандидатите за кмет на София от целия политически спектър „грабят с пълни шепи идеи и концепции” от техния план. „По-важното е, независимо кой спечели тези избори, каква ще е конфигурацията в Общинския съвет, щом всички кандидати застават зад едни и същи приоритети, то тогава нямам никакво търпение как след началото на новия Общински съвет тези същите хора, за които това бяха приоритети, няма да ги гласуват, когато ние ги предлагаме и се борим за тях. Тук ще си проличи кой е популист, кой лъжец и кой от години мисли за София”, отбеляза Бонев.