Под ключ, с катинари и вериги – така живеят жители на монтанското село Крива бара, за да опазят къщите си от престъпни набези. От кражби обаче не пазят нито металните им врати и прозорци, нито кучетата в дворовете им.

Домът на Иванка Владиславова от село Крива бара е разбиван няколко пъти. Жената осигурява със СОТ дома си, но техниката не пази животните и двора и следват набези там.

Семейство Симеонови също намират имота си разграбен, за пореден път, последно по Коледа. За да изнасят вещите от помещенията, крадците разбиват единадесет врати. Взели са всичко, включително зимнината.

А кражбите в къщата на Йордан вече са дванайсет. При последната нашественикът се скрива под леглото на едно от децата му, докато той гледа мач. И при него са взели всичко, каквото са намерили.

Местната жителка Ефросина споделя, че си е купила газов пистолет, за да се защитава от крадците.

Според кмета на селото извършителите на набезите са известни.

"Всички знаят кои са, плюс това те са рецидивисти! Всеки път прокуратурата излиза с едни и същи становища: "маловажен случай", "неизвестен извършител", "няма достатъчно събрани доказателства“, казва кметът Владимир Владов.

Според справка от областната полицейска дирекция, за цялата минала година в селото са регистрирани седемнайсет кражби, седем от които са разкрити.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!