Соломон Паси ще участва в контактната група за съставяне на правителство. Това написа президентът на Атлантическия клуб във „Фейсбук“.

„Днес най-голямата парламентарна партия ме покани в контактна група, ръководена от президента Росен Плевнелиев, за да съдействаме в преговори за съставяне на евро-атлантическо мнозинство и правителство в новия парламент. Като ясно осъзнавам колко огромен и предизвикателен дълг е подобна функция, заявявам пред обществото и участниците в процеса, че бих им съдействал добросъвестно, безкористно и на ползу роду, доколкото моите сили и тяхната воля позволяват това“, написа президентът на Атлантическият клуб.

Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил, допълва той.

По-рано днес Росен Плевнелиев, заемал длъжността президент от 2012 г. до 2017 г., потвърди в позиция до bTV, че ще е част от контактните групи в опит за съставяне на правителство.

Контактната група ще започне своята работа след сформиране на 48-ото Народно събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание.