Сред най-обсъжданите лица и сред най-младите депутати е новият министър на културата Атанас Атанасов. Роден в Хасково, където играе тенис с Григор Димитров. Завършва театрално изкуство в САЩ, приет е с пълна стипендия.

Живял е в Холивуд, Берлин и Лондон. Освен артист е и продуцент на документално кино. По време на обучението си събира пари, за да възстанови читалище в родното село на баба си.

Едно от новите министерства взема Даниел Лорер - министър на растежа и иновациите. Завършил е компютърни науки и бизнес управление в Тел Авив, а от 20 години развива международен бизнес с рискови инвестиции и стартиращи предприятия.

Новият министър на електронното управление Божидар Божанов е софтуерен инженер по професия. Съветник по електронно управление към кабинета на вътрешния министър Румяна Бъчварова в кабинета "Борисов 2". Избраникът на „Демократична България“ е предприемач, основател на компания за информационна сигурност.

Екоминистерството също е в ръцете на млад човек - Борислав Сандов. Не веднъж участвал в протести против управлението. Завършил география в Софийския университет, специализирал Изменение на климата и управление на води.

Николай Събев - транспортният министър, е завършил Висшето военноморско училище. Работи в "Параходство Българско речно плаване", след което влиза в частния бизнес. За да се впусне в политиката оставя успешен бизнес - една от най-големите куриерски фирми у нас.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!