Софийският градски съд вписа партията на Христо Иванов „Да, България”, след като прецени, че всички внесени документи са коректни.

От прокуратурата имат 6 дни да обжалват решението на съда, ако е необходимо, но прокурорът Явор Димитров заяви пред медиите, че държавното обвинение не вижда нищо грешно в представените документи и няма да обжалва.

Лидерът на партията Христо Иванов заяви, че ще се явят самостоятелно на изборите, като поясни, че няма да се коалира и с партии от синьото пространство. Той поясни, че няма да се яви дори с новата формация на Радан Кънев.

По думите на Иванов „Да, България” предлагала съвсем различни идеи и призова всички граждани, които споделят тези мисли, да гласуват за тях на предстоящите парламентарни избори.

Той покани на първия ден след изборите всеки депутат от новия парламент на разговор за обединение около антикорупционната кауза.

От Реформаторския блок отново протегнаха ръка към „Да, България” за общи действия и листи.

Най-горещ привърженик на дясното обединение остава СДС. Много от членовете и структурите на ДСБ се записаха в „Да, България”, а друга част преминаха към крилото на бившия здравен министър Петър Москов.