Заради изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Иларион Драгостинов“ в кв. „Подуяне“ се налага спиране на водоподаването от 10:30 до 16:30 часа в четвъртък, съобщават от „Софийска вода”.

Засегнати ще са хората, които живеят в района на:

- ул. „Иларион Драгостинов“ - от ул. „Калиманци“ до ул. „Каймакчалан“;

- ул. „Каймакчалан“ - от ул. „Иларион Драгостинов“ до ул. „Стоил войвода“.

Заради изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Роза“ в с. Бистрица се налага спиране на водоподаването от 9 до 21 часа на живеещите в района на ул. „Детелина“, ул. „Роза“ и ул. „Сълзица“ от №6 до №12.

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на бул. „Цариградско шосе“ се налага спиране на водоподаването от 9 до 21 часа на живеещите в района на:

- кв. „7-и/11-и километър” от № 119 до № 139, ул. „Проф. Константин Костенечки“, ул. „Константин Илиев“, ул. „Магнаурска школа“, ул. „Изворът на Белоногата“, Бензиностанция ОМВ на бул.“Цариградско шосе“ №123А и „Университет по библиотекознание и информационни технологии“ .

Във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул. „Козлодуй“ в кв. „Банишора“ се налага спиране на водоподаването от 9 до 19 часа на живеещите в района на ул. "Опълченска", ул. "Козлодуй", ул. "Свищов", бул. "Сливница" от ул. "Калофер" до ул. "Опълченска".

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата, напомнят от "Софийска вода".