Поредната болница в която е настанен Димитър Жеблязков – Митьо Очите е частната „Софиямед”. Състоянието му е стабилно. Нуждае се от урологични грижи.

Той беше тежко ранен при престрелка в Несебър на 8 юни. Дни наред за живота му се бориха в МБАЛ-Бургас.

Очите се оказа в „Софиямед”, след като късно снощи първо е докаран в Националната онкологична болница в столицата. Патрулки и младежи с луксозни джипове бяха паркирали в двора на лечебното заведение  и в близост до него.

Официално не беше съобщено, че несебърския бос е настанен в националната онкология до късния следобед, когато директорът на лечебното заведение д-р Валентин Ангелов призна, че е бил изненадан от новият пациент.

Близките на Желязков имали лична уговорка с началника на урологичното отделение без знанието на директора. Митьо Очите е транспортиран с частна линейка. Приет е по клинична пътека в 2 през нощта. При положение, че спешност в неговия случай няма, а и самата болница няма спешно отделение.

Лекарите са направили анализ и след 12 часа престой Желязков е настанен в друга болница. Според директора на болницата - по настояване на близките му.

По информация на bTV близките на Димитър Желязков са имали желание той да бъде опериран в други столични болници. От лечебните заведенията отказали да го приемат. Една от болниците не пожелала Желязков за свой пациент е ВМА.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!