На 28 юли в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата, съобщава БГНЕС.

Началото на първата художествена част от програмата ще бъде дадено в 10.00 часа с изпълнителите Дани Милев, Владимир Димов, Елица Камбурова, Николай Манолов. В 10:30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

В 11:30 часа ще бъде дадено начало на националния политически митинг. От името на домакините, събралите се ще приветстват Кристина Сидорова, народен представител от ПГ на левицата от Габрово и Румяна Друмева, председател на ОбС БСП-Казанлък.

По време на митинга от трибуната ще се изказват председателят на БСП Корнелия Нинова, президентът на ПЕС Сергей Станишев, председателят на младежите в БСП Николай Бериевски, народният представител Елена Йончева, председателят на ОбС на БСП-Ямбол Катя Георгиева, председателят на Национален синдикат „Защита” Красимир Митов.

Снимка: Ладислав Цветков

По време на митинга ще бъдат връчени наградите „Георги Кирков” и „Димитър Благоев” от Корнелия Нинова.

Членове на ИБ на НС на БСП и народни представители от ПГ на "БСП за България" ще се срещнат с участници в Националния събор от общините и областите.

Снимка: Ладислав Цветков

В 12:45 часа ще започне втората част на художествената програма, с която се слага и край на събитието, концертът на Горан Брегович.