Собственик на строително-инвестиционна компания стана Мениджър на годината.
Архитект Пламен Мирянов получи наградата на тържествена церемония тази вечер.

Статуетката му беше връчена лично от българския еврокомисар Мария Габриел.

Той победи в конкуренция с 10 финалисти от различни сфери, а специална награда на bTV получи Ивайло Славов, събрал най-много гласове в допитването сред зрителите на телевизията.

В конкурса бяха оценявани бяха финансовите резултати на компанията, бизнес практиките и личните качества на мениджърите.

„Тази награда е за всички, които сърцато, с истински дух на българи възрожденци вярват, не се спират пред никакви трудности, продължават напред и правят бъдещето на България”, заяви Пламен Мирянов.

„Те не са видели мен, а това, което представям. Видели са това, което разказваме, което показваме, и аз много се надявам да продължим да го правим по най-добрия начин”, каза Ивайло Славов.

Арх. Пламен Мирянов е създател, собственик и председател на съвета на директорите на „АРТЕКС Инженеринг“ АД – строително-инвестиционна компания с 24-годишна история в проектирането, инвестирането и строителството. Компанията има 65 завършени жилищни сгради и комплекси в столицата.

Като син на професор по архитектура той завършва УАСГ в София със специалност „Архитектура” и „Жилищни сгради и комплекси”. Притежава магистърска степен по бизнес администрация към „Интегра” – Канада. Арх. Мирянов има редица специализации за подготовка на мениджъри и лидери.

Ивайло Славов е предприемач и лидер с над 20 години опит, основател и изпълнителен директор на BULPROS. Само за 7 години я превръща в една от най-бързо развиващите се технологични компании в Централна Европа. Той е заемал различни мениджърски позиции в други големи компании в Европа, Среден Изток и Африка. След завръщането си в България през 2008 г. той работи активно за откриването на нови работни места, както и за налагането на създадени в България продукти, услуги и решения на глобалните пазари.