Собствениците на великотърновския месокомбинат, в който избухна пожар, нямат съмнения той да е умишлен и са убедени, че става дума за късо съединение. Това каза пред bTV синът на собственика Слави Минев.

Той отхвърли и версията сами да са предизвикали пожара. „Няма такова нещо, в пиков момент и при предстоящи празници, смешно е да се коментира”, категоричен беше Слави Минев.

Огънят е тръгнал от корпус за разфасоване. По първоначални данни е станало късо съединение в помещение за спомагателни материали. Изгорели са пластмасови каси и тарелки.

Пожарът е избухнал в извънработно време, когато в сградата не е имало служители.

Производствените помещения на фирмата са непокътнати, тъй като са в съвсем друг корпус и са били далеч от пожара. Електроподаването е възстановено и в момента тече нормален работен процес, увери Минев.

Щетите са за няколко милиона лева, но не пречат на функционирането на цялото предприятие, допълни той.

Застрахован е сградният фонд на предприятието, имуществото – пластмасови каси и тарелки, няма кой да го застрахова, каза синът на собственика.

В предприятието работят около 130 работници. Служителите, чието работно място в  момента е унищожено, ще бъдат пренасочени към други сектори на производството.

Около 6 месеца ще ни трябват, за да се възстановим след пожара. Най-вероятно старият корпус ще бъде премахнат и на негово място ще построим нови работни помещения, заяви още Слави Минев.

Разследването все още е на начален етап. Проверките тепърва предстоят.