Код жълто до края на деня за значителни валежи е в сила за областите -  Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали. Условия за силни валежи ще има на много места в страната. В една от областите с код Смолян - вече се изсипаха 19 литра на квадратен метър дъжд, като там силни валежи ще има и през следващите часове.

Снимка: bTV

На връх Мусала до края на деня дори е възможно да падне сняг.

И следобед ще се задържи облачно. Ще вали на много места. Възможни са и гръмотевични бури, а също и интензивни валежи. На връх Мусала в часовете около обяд дъждът премина в мокър сняг.

Следобед температурите в по-голямата част от страната ще бъдат между 18 и 23 градуса. През втората половина на деня и вятърът от северозапад ще се усили. Ще бъде предимно умерен, на моменти ще се усилва и повече. Тази вечер  в 19:38 ч посрещаме астрономическото лято. И с идването на лятото - още тази нощ валежите почти навсякъде ще спрат, а облачността ще намалее.

Утре слънцето ще се покаже, но отново ще има и увеличения на облачността. На отделни места ще има и краткотрайни валежи. Температурите ще се повишат. В по-голямата част от странтаа ще бъдат между 19° и 24°.

Снимка: bTV