Сняг вали на прохода Шипка. Заради вятъра видимостта е намалена до 50%.

Снежната покривка е около 4 см, пътното платно е заснежено и заледено на места заради отрицателните температури.

По информация на областно пътно управление в Стара Загора два снегорина почистват прохода от южна страна към 7:00 ч.

Сняг вали и на Прохода на Републиката. Там също са минусови температурите, но по информация на областното пътно управление вали по-малко сняг.

Към 12:00 ч. шест снегопочистващи машини работят в двата прохода. Пътят на Шипка е почистен и опесъчен, но шофьорите отбелязват, че има заледявания и посочват, че в западните страни се "чисти до асфалт".

Троянският проход е затворен отново заради силен снеговалеж от снощи. Оттам не могат да преминават никакви моторни превозни средства - нито товарни, нито леки.

В Смолянска област, където още в неделя започна да вали сняг, няма затворени пътища. Снеговалежът там е слаб, информират службите, но силният вятър затруднява движението по високите места.

Още вчера от АПИ предупредиха всички, които ще пътуват през планинските проходи, да подготвят автомобилите си за зимна обстановка - зимни гуми, ако се наложи и вериги. Пълни резервоари с гориво и най-вече вниманието на шофьорите да е повишено.

Още вчера от АПИ предупредиха шофьорите, които пътуват през планинските проходи да подготвят автомобилите за зимна обстановка и да бъдат внимателни.