Прогнозите на синоптиците за обрат на времето се сбъднаха - дъжд, сняг и понижение на температурите на 27 ноември.

В София на терен по определените местостоянки са 147 снегорина, а почистване извършват близо 60 машини, съобщиха от Столичната община.

Фирмите, ангажирани с дейностите, разпръскват смеси срещу заледяване приоритетно по трасетата на масовия градски транспорт и основни улици в районите.

Във връзка с валежите от сняг със смеси срещу заледяване се обработват части от районите Витоша, Панчарево, Овча купел, Банкя и Кремиковци. Обработват се и общински пътища при селата Сеславци, Желява, Горни Богров и др.

Трябва да започне и обработка на моста при бул.“Андрей Ляпчев“.

Снегопочистване и опесъчаване е направено на пътища „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“.

Снимка: Ладислав Цветков

В момента градският транспорт се движи по всичките си обичайните си маршрути.

Столичният инспекторат контролира дейностите по почистване. Екипи на звеното за аварийно-спасителна дейност извършват обходи на терен.

Снимка: Ладислав Цветков

В София днес е обявен „оранжев код” с интензивни валежи от дъжд и сняг и се очаква образуване на снежна покривка. От Столичната община напомнят на шофьорите да използват автомобили само оборудвани за движение при зимни условия и да се движат със съобразена скорост при зимни условия.

24 машини обработват в момента настилката на магистрала „Тракия“ между София и тунел „Траянови врата“. Настилката е почистена до асфалт и продължава обработката й.

Снимка: АПИ

В района на Вакарел има мъгла и за безопасност на движението е необходимо шофьорите да карат внимателно, с по-ниска скорост, да спазват дистанция и да не предприемат резки маневри.