В следобедните часове облачността ще бъде значителна. На места, главно в югозападната половина от страната, ще има слаби превалявания от сняг. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Ще остане студено с максимални температури предимно между минус 13° и минус 8°.

 

По Черноморието ще бъде облачно, на места с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Ще е студено с максимални температури между минус 12° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е около 3°.

  През нощта ще бъде облачно и на места ще има превалявания от сняг. В крайните югоизточни райони валежът ще е интензивен, там и температурите ще се повишават. Ще духа слаб, в източните райони – умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 14°, по-високи по южното крайбрежие, в отделни райони в Северна България при изясняване и стихване на вятъра - до минус 20°.

Утре ще се задържи облачно със снеговалежи, по-значителни в Южна България. С повишението на температурите в югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд. Североизточният вятър ще се усили и в Източна България ще е временно силен. Максималните температури ще са в широки граници - от минус 11° в Северозападна България  до 3° в крайните югоизточни райони.

През нощта срещу сряда валежите ще спират, най-късно, едва сутринта в сряда,  в Североизточна България. Облачността временно ще се разкъса и намалее, но до вечерта от юг отново ще се увеличи и през нощта срещу четвъртък на места в югоизточната половина от страната ще превали сняг. Вятърът ще е най-често от запад-северозапад, ще се усили и след временното затопляне  в източните райони, температурите там отново ще се понижат и дъждът пак ще премине в сняг.

В четвъртък  валежите ще спрат. Ще има променлива облачност, намаляваща и до слънчево, но  ще остане ветровито. В петък ще се задържи без валежи, но до вечерта облачността отново ще се увеличи и от северозапад ще започнат нови превалявания, предимно от сняг. В събота на много места ще вали сняг, в равнинната част от страната временно - дъжд, който с ново понижение на температурите, ще преминава с сняг.