Свлачището, което се намира над къщата, тръгва и се срутва върху една от стените и част от покрива. Хората си били вътре, а една част от децата са били заспали.

Останалите вечеряли и гледали телевизия, когато се случил ужаса. Детенцето на семейтвото, което е пострадало по-тежко е настанено в болница.

Инцидентът става час преди полунощ. Изведнъж хората се оказват в капан на кал и камъни. 

Снимка: Евелина Атанасова

 

„През нощта като спиме и се срути къщата, и ние бяхме вътре. Едвам изкараха жената от вътре, тя беше затрупана с големи камъни и я измъкнахме от вътре“, разказва Митко Райчев, който е чичо на децата.

„Не знам какво стана, от изведнъж падна всичко върху мен и Алекс, и мъжа ми и спряха тока и не знам какво стана, в безсъзнание бях, не помня нищо“, казва една от потърпевшите.

Снимка: Евелина Атанасова

Първи на помощ се притичат живеещите наоколо „Аз бях едни от първите, извикахме всички останали и се стекоха още 50-60 момчета, помогнаха ми да изкараме първо едното дете, после другото, после третото. Бащата не успяхме, но благодарение на господата пожарникари успяха да изкарат и бащата“, разказва един от съседите.

Снимка: Евелина Атанасова

Няма опасност за живота на детето и жената, които са с травми и са в смолянската болница. 

Семейството в момента е настанено при съседи, които живеят наоколо. Надяват се на помощта на институциите, за да имат покрив над главите си.