Малко след 8 часа тази сутрин започна ремонтът на релсовия път на трамвай 20 и 22 в участъка между ул. „Искър“ и ул. „Екзарх Йосиф“. Причината е, че е износен и ремонтът е наложителен.

Проблемният участък от релсовия път ще бъде подменен с нови линии. Това трябва да се случи в дните от 4 до 6 септември, пише БГНЕС.

През това време трамваите, движещи се по линия 20 и 22, ще се движат по скъсен маршрут - от трамвайно депо „Искър“ до Младежки театър, двупосочно и от Автостанция „Изток“ до Младежки театър.

Разкрива се и временна автобусна линия 22-ТМ с маршрут: от ж.к. „Западен парк“ (крайна станция на автобусни линии № 72 и 77) по ул. „Западна“, ул. „Кубан“, бул. „Възкресение“, наляво по бул. „Константин Величков“, като в участъка от преди спирка „Ул. Освобождение“ до бул. „Александър Стамболийски“ автобусите ще се движат в споделеното трасе, както автобусите от линии № 11 и 83, на кръстовището с бул. „Александър Стамболийски“ автобусите се включват в автомобилното платно), надясно по бул. „Тодор Александров“, през площад „Независимост“ по бул. „Княз Александър Дондуков“, наляво по ул. „Бачо Киро“, наляво по ул. „Искър“, наляво по ул. „Веслец“, надясно по бул. „Княз Александър Дондуков“ и по маршрута до ж.к. „Западен парк“.