Смененият директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев  предположи, че е възможно да започне  напускане на кадри и това да доведе до стоп на АМ “Хемус”. Това каза самият той пред bTV.

Снимка: bTV

Смяна на ръководството на държавните "Автомагистрали" дойде с решение на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството дни след одитния доклад на Сметната палата, който констатира нередности в дружеството.

Според доклада пътната агенция е възложила на "Автомагистрали" обществени поръчки за близо 4 милиарда лева, без фирмата да има необходимите ресурс и персонал.

Пред bTV смененият директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев обясни, че фирмата е щяла да назначи необходимия персонал от 2400 души, но постепенно, за 5 години - за да смогне със заплащането им.

„Нямаме право да обжалваме решението на принципала, защото нашите договори на управление са такива, но чувстваме болка, защото гледаме хората,  гледаме екипа, който създадохме, това са 450 човека, централата в момента. Аз смятам, че в най-скоро време ще започне едно напускане на кадри и много се притеснявам, че тези действия ще доведат до един стоп на автомагистрала “Хемус”, която ще бъде голяма загуба за цяла България”, каза Беличев.  

На директорския пост застава бившият шеф на дружеството Валери Вълков.