Дете почина от задушаване при игра на люлка автомат в Стражица. Инцидентът е станал в понеделник следобед в заведение в града.

Разпоредени са множество експертизи, образувано е досъдебно производство за убийство по непредпазливост. Заради злополуката в момента обектът не работи.

8-годишното момченце е било на гости на баба си и дядо си за ваканцията. Иначе живеело със семейството си в Холандия, където родителите му отдавна работят. Близките са в недоумение от случилото се.

Трагедията се разиграла пред очите на бабата и дядото. Детето се радвало и удряло по купените му барабани, когато изведнъж замлъкнало.

„Както си играй, тъй се задави. Хванах езика да му издърпам, аз целите ми ръце са у туй, да му изкарам, ама той не си е глътнал езика.", разказва дядото на момченцето Валентин Любенов.

В шок е и управителката на заведението Мергюл Мехмишева.

„Аз лично имам две деца и не мога да си представя какъв удар е туй нещо за родителите. А изрядна ли е люлката? Изрядна е, имам договор с фирма", твърди тя.

Близките извикали линейка, която не дочакали. До Спешната помощ, която е на не повече от километър, отишли с такси.

„Докарано е с такси, с показатели нула. Детето е било починало даже може би още там на люлката. А пък дядото е съобщил, че детето е било боледувало предните дни, кашляло е, употребявало е сироп", разказва фелдшерът Марина Караджова.

„Много спорихме с лекарите, защото знаеме, че детето ни е здраво, не знайме, че е боледувало", заяви Надка Йосифова.  

Според патолога детето е починало от остра сърдечна недостатъчност. По случая е започнато досъдебно производство. Предстоят още разпити на свидетели и оглед на атракциона в заведението.