50-годишен мъж почина, а друг е със счупена челюст след саморазправа, заради забележка за силен клаксон. Инцидентът е станал на 20 ноември в центъра на София.

Разправията между двамата пострадали и шофьора е започнала на тротоара. Красимир и Цветан са седнали на външна маса в заведение, защото времето било топло.

На улицата в пиковия час е имало задръстване, а един от шофьорите се изнервил. Натиснал клаксона, а двамата приятели му направили забележка. Така започнал скандалът между тях. След това се стигнало до обиди и бой.

Приятелите на Красимир все още не могат да проумеят защо една забележка към изнервен шофьор е довела до смърт.

След като оставя колата си, нападателят отива до заведението, забулен с качулка, намира ги в гръб и ги атакува, разказа Петко Кръстев, близък на Красимир.

Биячът първо удря Цветан със стол в главата, той се срива върху едно от колчетата на тротоара и го чупи. След това мъжът посяга на Красимир, нанася му само един удар - в лицето, след което бяга. Красимир първо се подпира на хладилника, след това пада на земята.

Умира в болница 10 дни след инцидента, без да дойде в съзнание. Биячът не е открит.

„До момента извършителят на деянието не е установен. Продължават активни действия от страна на СДВР за издирването и установяването на извършителя, като се събират всякакви оперативни данни в тази насока”, съобщи Невена Зартова от Софийска районна прокуратура.

Приятелите на Красимир се надяват нападателят да бъде намерен и наказан. Полицията вече е иззела записите от видеокамерите в района. Свидетели разказват, че биячът е бил в луксозна кола и не е случаен човек.