Служители на МВР подкрепиха протеста на медицинските специалисти в Бургас. Бунтът на сестрите е безсрочен, до като не настъпи промяна в здравеопазването.

Според протестиращите е оказван натиск върху техни колеги да не се включват в недоволството. Това е и причината да бъде отменен планираният протест във Видин. С шествие медицинските сестри призоваха пациентите да ги подкрепят в извоюване на по-добри условия на труд.

„Молим ви, последвайте ни и подкрепете в нашите справедливи искания!“

„Ние сме обвързани абсолютно с броя на пациентите, които приемаме. Което е престъпление да се радваме на всеки болен пациент, който дойде, за да може да си получим заплатите. А заплатите на сестра с 30 години, да речем стаж, в Поморие специално, в което и да е отделение, включително и хирургия, е 650 лв. Това нормално ли е според вас?“, пита Христина Атанасова -  главна медицинска сестра, МБАЛ- Поморие.

„Моите колежки не са тук, защото им е оказан натиск. Повечето работят в отделения и повечето работят на по две, някои на три места. Не искаме повече здравето да е търговия! Искаме да има ясни правила в здравеопазването“, заяви Диана Стоянова, медицинска сестра в джипи практика.