Съдът решава за мерките за неотклонение на обвинените за инцидента на булевард „Ситняково“, където автомобилът на майка с две малолетни деца бе изпочупен от протестиращи.

Софийският районен съд преглежда кадри от записи на камерите за видеонаблюдение на булеварда от въпросната вечер на сблъсъците

Георги Георгиев е обвинен в хулиганство с особена дързост и увреждането на чужда собственост. Според прокуратурата той е счупил панорамното стъкло на белия автомобил, който проби блокадата. 

Снимка: БГНЕС

Пред съда Георги разказа как се е случило това - имало е реална опасност за протестиращите там, жената е излязла от колата и е започнала да ги обижда, като е заявила, че ще продължи по пътя си. 

Георги отрече да е удрял по автомобила и да чупил панорамното стъкло, тъй като е готвач и това би нанесло сериозни наранявания по ръцете му. 

По-рано днес зам.-директорът на столичната полиция заяви, че във въпросната вечер на бул. „Ситняково“ е имало провокация и от двете страни. 

По думите на Златанов, при инцидента полицията е реагирала веднага. На място не е имал патрул, тъй като протеста е бил нерегламентиран и незаявен в общината. 

Жената зад волана не е тествана за алкохол и наркотици, тъй като няма пътно-транспортно произшествие, обясни Златанов. И подчерта, че никой не е се е отзовал на призивите на полицията, ако има пострадали от действията й - да подадат жалба.