Родители в столицата се събраха в подкрепа на баща, чиито деца могат да бъдат отнети. Майката от Норвегия е подсъдима и бащата - Чавдар Георгиев, се опасява, че дъщеря му и синът му може да бъдат настанени в приемни семейства там.

Снимка: bTV

Версията на майката е различна. Тя твърди, че срещу нея няма присъда в сила и смята, че бащата е отвлякъл децата. Той също е бил повикан за разпит в делото, свързано с нея.  

„Мястото на децата е в Норвегия и, когато те си дойдат, тогава можем да коментираме какви ще бъдат останалите решения за тях. Децата имат 2 сестри, които са над 18 години и, ако нещо стане с мен, те ще бъдат първият вариант на властите”, заяви Моника Хегхолмен, майка на децата.

Снимка: bTV

Двете деца са изправени на кръстопът между майка си в Норвегия и баща си в България, след като той се прибира с тях у нас. Прави това, тъй като разбира, че майката е подсъдима в скандинавската страна за финансови измами.

Снимка: bTV

„Ако тя влезе в затвора, децата ще бъдат дадени на приемни семейства и тогава ще бъдат разделени на две различни приемни семейства. Поради това, че според тях съм отвлякъл децата, аз нямам право да отида в Норвегия, ще бъда арестуван”, сподели Чавдар Георгиев.

Родители на съучениците на едното дете се събраха в подкрепа на Чавдар.

До месец Апелативният съд трябва да реши къде ще останат децата.