Нови разкрития по случая "Алена Щерк". IT специалистката, обявена за издирване от петък и открита мъртва вчера, е била убита по особено жесток начин, съобщиха от МВР и прокуратурата. Заподозреният - бившият й приятел, е арестуван в Италия тази нощ. Няколко часа по-късно у нас му беше повдигнато обвинение за убийство.

Убийството е извършено в нощта срещу петък, малко след като жената се прибира. Най-вероятно е нападната след като паркира в гаража.

„Установено е, че се касае за множество удари и травма несъвместима с живота“, обясни Иво Илиев - зам.-градски прокурор на София.

Вероятно жената издъхва на място. Извършителят ползва личната й кола, за да транспортира тялото й. В автомобила  има кървави следи, които извършителят се е опитал да заличи. 

В петък вечерта е обявена за издирване. В него се включват и нейни приятели. Търсят в района на Радомир.

„Нейният личен автомобил се е движи в посока Перник до Радомир и обратно, това което ни ориентира за мястото където е оставен трупът, беше това, че по посока на пътуването има забавяне от точка към точка“, обясни и комисар Стойно Цветков – началник разследване към СДВР.

Вчера намират тялото й в безлюдна местност.

Обвиненият Виктор Спига напуска страната малко след престъплението. 

„Преминал през Гърция, с ферибот стига до Италия и там е задържан на влизане в хотелае си в ранните часове“, обясни говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Според неговия адвокат по граждански дела, между Алена и Виктор не е имало напрежение, поне не видимо.

„Виктор Спига дойде при мен в началото на месец май, като ми каза, че се е разделил с бившата си вече приятелка, имат общ бизнес и има нужда от съдействие, за да приключат и бизнес отношенията си“, обясни Любен Казанлиев.

На чужденеца е повдигнато обвинение. Софийската градска поркуратура издаде нова Европейска заповед за ареста му, вече за убийство по особено жесток начин.