Зрителски сигнал от платформата на "Аз, репортерът" показва как бетоновоз изхвърля бетон на общински терен в пловдивския квартал "Коматево". Мъжът ни пише, че "в съседство има табела, която забранява изхвърлянето на отпадъци", но тя на обезпокоява извършителите.

Авторът на клипа отказа да застане пред камера.

Наша проверка на място обаче установи, че заснетото нарушение не е изолиран случай. Бетоновози редовно изливат отпадъчен бетон и вече са замърсили повече от 200 кв. м.

Снимка: bTV

"Редовно се случва. Това е престъпление," разказа Аврам Аврамов, жител на квартала.

Препратихме клипа на местната власт.

"Клипът е ужасяващ. По емблемата на самия камион установихме кой е производителя и се свързахме се с тях. Ангажираха се веднага да почистят", обясни Костадин Язов, кмет на район "Южен", Пловдив.

От местната власт призовават сигналите да се подават в кметството и да се записва номера на камиона-нарушител. В конкретния случай обаче глоба не може да бъде наложена.

Снимка: bTV

"За да може да се случи, трябва да имаме някой свидетел, който да се е подписал. Само със снимки не става", допълни Язов.

От РИОСВ обявиха, че до дни тръгват на масови проверки в областта и където констатират незаконни сметища, ще глобяват местната власт.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!