Продължава разследването на вчерашния грабеж в София, при който бяха откраднати близо 100 хиляди лева. 

При нападението пострада 44-годишен мъж, който е настанен в болница "Света Анна" с комоцио и повърхностни наранявания на главата. Опериран е успешно.

Изтичане на информация и предварително наблюдаване на бизнесмена Евтим Славов е една от основните версии според събраните досега доказателства. Той и вторият нападнат са дали показания.

„Прегледани са записи от видеокамери, на които се виждат 3 лица, които са били с маски. Впоследствие тези 3 лица се оттеглят с автомобил в неустановена посока, като в момента нямаме информация за местонахождението на автомобила и личността на лицата“, обясни прокурор Десислава Петрова.

Установен е само един пистолет, като с него е ударен мъжът, който се е движел с бизнесмена Славов.

Според разказите на пострадалия, той няма ясни спомени за нападението. Назначени са експертизи, най-важни са тези на камерите.

„Чиято цел е първо да се установи посоката на движение, накъде са се оттеглили извършителите, с какво МПС са били, евентуално номера на автомобила и на второ място ако е възможно да се извърши някаква лицева идентификация“, обясни Иван Славов – криминален експерт.  

Извършителите все още се издирват.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!