Историята на 72-годишния Георги Николов, която ви показахме в bTV Новините вчера, трогна мнозина. Преди два дни възрастният мъж беше пребит и обран, а нападателите взеха последните 150 лева от пенсията му.

След като разказахме за случилото се, десетки хора от страната и чужбина проявиха съпричастност и желание да помогнат. От снощи синът на Георги е отговорил на стотици обаждания, а много хора дошли в дома им.

"Много идваха, последното беше от Ямбол, младо момченце, 20-годишно. Подкрепят ни, да дойдем да го видим дядо Гошо, да види, че не всички млади хора са лоши", разказа синът на пострадалия Румен Русев.

В очите на 72-годишния мъж има сълзи на радост, а подкрепата му дава сили.

"Радва ме и ми дава желание да живея, макар че сега малко ми е лошо, но аз ще го преодолея и пак ще бъда същият, както бях преди", каза Георги Николов.

Сред хората, които го подкрепят, е Максим. Не го познава, но е решил да му донесе храна за празника.

"Да си я сложи на трапезата. Като видях и ми се приплака. Това е опит за убийство за мен“, каза Максим Георгиев.

Двамата мъже, пребили бившия горски, се разкайват. Това каза защитата им след заседанието на съда в Нова Загора, който ги остави в ареста.

С помощта на добрите хора празникът идва и в дома на Георги от село Езеро.

"Наздраве, да сте живи и здрави. Да посрещнем новата година, да я посрещнем и изпратим. И още много години напред", пожела Георги Николов.

И така въпреки случилото се, заради добрите хора, които му протегнаха ръка, възрастният мъж очаква новата година с вяра и надежда.

В отговор на запитванията публикуваме банковата му сметка, на която всеки желаещ може да дари средства:

Георги Русев Николов
IBAN: BG50STSA93000020930141
BIC: STSABGSF
За контакт: 0887 221 878 – Румен Русев, син на Георги Николов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!