След убийството в село Антон и сигналите на хората в ефира на bTV, Националната полиция и жандармерията започнаха специализирана полицейска операция.

А от прокуратурата повдигнаха обвинение за умишлено убийство и на втория задържан в качеството му на съучастник.

Снимка: МВР

Няколко коли на жандармерията създадоха контролно пропускателни пунктове в селото, на които спират всички преминаващи автомобили за проверка във връзка с бруталното убийство на пастира Иван Доганов. Започват и проверки от НАП и Агенцията за безопасност на храните на бизнеса и животновъдните обекти на задържаните след убийството двама братя крупни арендатори, за чиито животни се е грижел убития пастир.

Снимка: МВР

Пръв с обвинение в предумишлено убийство се сдоби Дончо Петров, а преди часове окръжна прокуратура повдигна обвинение за съучастие и на Красимир Петров. Той има 4 криминални регистрации - за кражба на кола, взломна кражба, увреждане на чужда собственост, държане на наркотици, съобщават от МВР.

Майката и братът на убития мъж поискаха доживотен затвор. Тя се обърна и към кмета: „Искам да благодаря на кмета, че прикрива едни убийци! И той има бебенце - нека се постави на моето място.“

Кметът отрече обвиненията: „Няма чадър в общината, ние не покровителстваме никого.“

Снимка: МВР

След срещата с екипа ни, кметът на селото реши да изкаже съболезнования на семейството.

Опитите ни да се свържем с близки на задържаните завършиха без успех. Жители на селото разказват, че са получавали заплахи от братята. И се страхуват.

“Tе се чувстват безнаказани, защото системата им позволява. Bившият шеф на КАТ и на полицията ги прикриваха”, казва един жителите на селото.

Снимка: МВР

От прокуратурата казаха за bTV, че ще извършат служебен контрол на всички преписки. След репортажите на bTV МВР реагира със спецакция в селото и пълна ревизия на бизнеса на двамата братя.

„Ще действаме безкомпромисно. Към момента не мога да кажа дали има установен чадър. Но всички данни, които хората смятат, че има такъв, нека да бъдат подавани, за да бъдат проверявани“, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров.

По данни на МВР обвиняемият сега за убийство Дончо е бил с чисто досие. Криминалното минало на брат му Красимир обаче е богато - задържан е за противозаконно отнемане на автомобил, взломна кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, придобиване и държане на рискови наркотици.

Издирва се и приятел на убития пастир, който от неделя е в неизвестност. Разследването на убийството продължава.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!