В късния следобед протестът се пренесе от Народното събрание пред здравното министерство. Полицията, подредена в три кордона, посрещна протестиращите. Полицаите свалиха своите щитове и каски и това беше аплодирано от демонстрантите.

Премиерът Кирил Петков заяви в ефира на bTV, че няма да се поддаде на натиск. В коментара си за ескалацията на протеста той поиска протестиращите да излъчат група за преговори по отношение на мерките и да се срещнат още в петък.

„Зеленият сертификат няма да отпадне, друг е въпросът, че новият модел, здравният модел, който ще направим, ще бъде изцяло на базата на интензивните легла, така че няма да правим излишни мерки. Още утре ще излезем с този нов модел, който ще има ясни критерии какво правим и кога го правим, и ще запазим две неща - максимално възможността бизнесите да работят, максимално възможността нашите деца да ходят на училище“, каза премиерът Петков.

В късния следобед протестиращите отидоха на среща със здравния министър Асена Сербезова. Искането им беше да се отмени зеленият сертификат да се направи работна група за научни разговори с какво и как помага зеления сертификат в обществото ни.

Пред министерството протестиращите останаха с часове, а след срещата участниците в нея обявиха, че ако разговорите нямат резултати, ще има още протести.

По време на протеста към сградата на здравното министерство полетяха камъни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!