Главният архитект на столичния район „Триадица“ Иван Шишков ще подаде оставка.

Това каза кметът на района Димитър Божилов на брифинг за инцидента от 14 февруари, при който 16-годишно дете беше ударено от ток и почина на тротоар на бул. „Гешов“. Шиков не присъства на брифинга.

"Той е доказан професионалист, постъпва човешки", уточни Божилов.

„В медийното пространство беше изнесена информация за служебна бележка. Тази бележка е била издадена и подписана в период, когато главният архитект, който заема длъжността от 2008 г., не е бил на работа. Кой я е подписал, каква е връзката и каква е съпричастността на този документ ще констатират разследващите органи“, уточни районният кмет.

Разследването продължава, засега не е ясно кой е подписал въпросната хвърчаща бележка, с която е пуснат тока на незаконния павилион.

Документът е от 2011 г. Вместо архитект Иван Шишков, се е подписало неизвестно лице, което го замествало.

Шишков обяснил на районния кмет, че не може да си спомни кой го е замествал тогава.

Районният архитект си тръгва от „Триадица“, след като е работил там в последните 13 години.

От районната администрация уверяват, че ще съдействат максимално за изясняване на обстоятелствата около трагичния инцидент.

Божилов обяви, че район „Триадица“ е отговорил на писмата, споменати от Столична община вчера.

„Писмото съдържа списък с 23 обекта на територията на нашия район. Те представляват реклами, маси, столове, съоръжения от временен характер. От тях 11 дори не са били налични към момента на проверката. Останалите 6 не са с точни координати, а за още 6 са съставени констативни актове. Търговските обекти, които в момента са обект на обществена дискусия, не фигурират в този списък“, уточни кметът.

Днес е погребението на загиналото момче, а близките му обмислят да протестират с искане за справедлини наказания за виновните.