Директорът на СУ „Найден Геров“ в Пловдив е освободен със заповед на началника на Регионалното управление на образованието. На мястото на досегашния ръководител ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността, съобщиха от Министерството на образованието.

Проверката на дейността на училището започна по разпореждане на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков. Тя беше провокирана от сигнал, че в продължителен период са писани оценки от повече от един учител на ученичка, загубила живота си. При започването на проверката министър Цоков подчерта, че това е случай, който е извън моралните норми и ще бъдат взети най-строги мерки.

„Това преминава всякакви норми. Това е нещо, което дълбоко развълнува всички колеги. Най-тъжното ще е, ако проверката установи и други случаи и в други училища. На базата на доклада ще видим какви наказания могат да се наложат“, подчерта министър Цоков в предаването "Защо, господин министър" с водещ Жени Марчева.

Освобождаването е по решение на директора на РУО - Пловдив. Окончателният доклад на експертната група от МОН, осъществила цялостната проверка, ще бъде предоставен в най-кратки срокове на министър Цоков.