След случая „Дебора“ наяве излязоха още случаи на насилие над жени. А депутатите от правната комисия в парламента приеха на първо четене промени в Наказателния кодекс, които предвиждат по-строги наказания при агресия, както и в Закона за защита от домашно насилие.

Един от последните случаи е от Видин, където в продължение на почти 3 денонощия 22-годишно момиче е държано в плен в дома на 19-годишен криминално проявен. Там е бита, а косата и е подстригана. От няколко месеца нападателят има заповед да не доближава пострадалата на по-малко от 100 метра.

В Бургас пък бременна жена загуби детето си след като е удряна в корема от приятеля си. И оказва се това не е единственият случай на агресия срещу бременна жена в града. За последните дни три бременни жени от града са  потърсили помощ след упражнено върху тях домашно насилие.

Обект на агресия става и друга 23-годишна бременна жена. Днес в районния съд в Бургас се гледа мярката за неотклонение на сочения за нападател. Съдът го остави за постоянно в ареста.

И още един случай от Бургас - мъж, малтретирал съпругата си преди няколко години, сега нанесъл побой и върху бременната им дъщеря.