Пътят Казанлък - Шипка крие рискове от пътнотранспортни произшествия. Такова е заключението на експерти от Института за пътна безопасност, които извършиха оглед на мястото на катастрофата край Крън, отнела живота на шестима души. 

Снимка: БГНЕС

От неправителствената организация констатираха пет проблема, чието отстраняване би могло да спаси човешки живот.

Недобрата видимост е сред съществените дефицити на пътния участък, където стана инцидентът.

„Тук зад нас има храсти, които ако бъдат изцяло почистени, ще се създаде възможност тези автомобили, които слизат отгоре и тези, които идват отдолу, взаимно да се виждат през нощта”, обясни Диана Русенова от Института за пътна безопасност.

Трагедията в нощта на 13 срещу 14 октомври е запечатана от охранителна камера на търговски обект. От кадрите се вижда, моментът на сблъсъка, при който загиват шестима.

Маркировката не е видима и е опасна по този начин, посочи и Емил Марков.

Диана Русенова отбеляза, че маслото и други течности, които са изтекли от автомобилите след удара, не са почистени. „Това вече за пореден път се случва, ние правим инспекции и 24 часа след катастрофата няма кой да почисти тези течности. А това е предстои ставка за нов инцидент”, каза Русенова.

Снимка: БГНЕС

Техническа, химическа и съдебна експертизи ще търсят причините и виновните за трагедията край Крън. А до месец, от Института ще излязат с препоръки за подобряване на безопасността на пътя.