МВР проверява сигнала за полицейско насилие в Козлодуй. Прокуратурата във Враца се самосезира и също започва проверка. Реакцията е след репортаж по bTV.

Вчера ви разказахме за 22-годишен мъж, който твърди, че е бил подложен на тормоз след проверка на документи.

Родителите му настояват за дисциплинарни уволнения за всички полицаи, които са проявили агресия срещу сина им и са категорични , че ще защитават правата си по съдебен път.

"Запознат съм с всички сигнали за полицейско насилие. В момента се извършват проверки, уверявам ви, че ще бъдат извършени максимално внимателно. Нашата основна цел е обаче не само да бъдат санкционирани полицаи, ако са допуснали закононарушения. В МВР има 53 хил. служители и ако ние не съумееем системата да работа така, че сама да се пази от такива, нито аз, нито политическия екип можем да ги предотвратим. Тоест наш основен приоритет ще бъде така да моделираме системата, че тя да не допуска подобни прояви. Пак ще отбележа обаче, че нямаме крайни резултати от проверките, но когато излезнат ще ви информираме чрез вас и обществеността какви са констатациите и какви мерки са предприети в тази връзка", каза служебният вътрешен министър Иван Демерджиев при представяне на приоритетите на екипа му.