Нов завой на ДПС: почетният председател на Движението Ахмед Доган обяви, че не иска правителството на Борисов да падне. В речта си по време на коледното празненство на партията Доган подчерта, че кабинетът няма алтернатива.

„Ако целта е „стани да седна”, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом”, каза почетният председател на ДПС.

Той припомни също, че е важно Патриотите да бъдат демонтирани от управляващата коалиция.

ГЕРБ приеха със задоволство тезата, че няма кой друг да поеме управлението, ако паднат от власт, а Обединените патриоти се амбицираха да останат с ГЕРБ.

„Речта на Доган се различава от позицията на неговата партия, но той е прав, наистина няма кой да управлява”, коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

С мен може само с добро – ако някой ми тръгне на контра, не ме плаши, а ме амбицира. Няма да мине номерът да ме саботират. Амбицираха ме, ядосаха ме, ще продължаваме така”, беше позицията на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според Корнелия Нинова пък Борисов е помолил Доган за помощ от страх да не падне от власт.

„Борисов се притесни от напрежението в страната, вот на недоверие за корупция, и разнобоя с Патриотите и помоли г-н Доган за помощ. И я получи”, коментира лидерката на БСП.  

Тя посочва още, че за почетния председател на ДПС Патриотите в управлението са грешка, а посланието към Борисов е: „Махни ги и ние ще те подкрепим.” „Т.е. няма нужда от нови избори, има нужда от смяна в правителството на едните с другите”, казва още Нинова.

По думите ѝ обаче вот на недоверие ще има, макар и без гласовете на ДПС.