Варненският общински съвет се събира на извънредна сесия с единствена точка в дневния ред – да гласува оставката на управителя на Очната болница. Той се оттегли от поста си в петък – последния работен ден на лекарите в лечебното заведение. Преди месец те подадоха заявления за напускане.

Лекарите от общинската болница са недоволни от условията на работа, остарялата база и управлението ѝ.

„Мениджмънтът, както и сградния фонд, апаратурата, обезпечаването да отговарят на съвременните медицински изисквания, да ни позволят една добра грижа за нашите пациенти”, заяви д-р Евгени Нешкински.

Снимка: btvnovinite.bg

„Община Варна показа, че нехае за състоянието на Очната болница и колкото и на жаргон да звучи предприема мерки, когато вече ножът е опрял в кокала”, коментира д-р Добрин Бояджиев.

За три години управителят е изпратил 15 докладни до Общината, но без резултат. „Не чувствам никаква вина, тъй като съм предприел всички действия предварително..Подавам оставка, защото искам да остане цял екипът на лечебното заведение и да продължи да работи като общинска болница”, посочи д-р Руслан Тошев, управител на Специализираната болница по очни болести за активно лечение.

Снимка: btvnovinite.bg

Алтернативата е болницата да стане собственост на Медицинския университет. След като Общинският съвет гласува оставката на управителя, лекарите най-вероятно оттеглят своите оставки.