Над 1 килограм синтетична дрога, 8 грама хероин и боеприпаси са били заловени при спецоперация в пловдивския квартал „Столипиново”.

При акцията служители на Шесто РУ извършили проверка на лек автомобил „Мерцедес“. Шофьорът се е опитал да избяга и се ударил в полицейския автомобил. Няма пострадали при катастрофата.

По време на проверката станало ясно, че водачът е неправоспособен, а проба с драгчек е дала положителен резултат за наличие на опиати.

При залавянето му нарушителят изхвърлил найлонов плик с кафеникаво вещество. Впоследствие се оказва, че съдържанието на плика е 8 грама хероин.

В хода на акцията е извършено и претърсване на жилище и два гаража, където са намерени и иззети две найлонови торби и пликове с различно съдържание, както и 10 боеприпаса.

Експертна справка показва, че съдържанието на найлоновите торби е синтетичен наркотик с общо тегло 1167 грама.

По случая е започнато бързо производство за престъпление  по чл. 354  и чл. 343 от Наказателния кодекс, както и за осуетяване на полицейска проверка. Предстои нарушителят да бъде привлечен като обвиняем и за незаконно притежание на боеприпаси и взривоопасни вещества.

След доклад на материалите в Окръжна прокуратура Пловдив му е повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа.