Катрин Йорданова, известна като "Мис Силикон", е хваната да шофира с наркотици при пътна проверка в София, съобщиха от МВР.

Пробата ѝ е положителна за кокаин, научи bTV. 

В момента тя дава кръвна проба. От полицията съобщиха, че отново са се самосезирали и проверяват плеймейтката. Ако тя установи, че Катрин е карала с фалшив стикер на парламента, я грози глоба, свързана с дребно хулиганство.

"При предишния път има извършена проверка, водачката е призована, предупредена е по Закона за МВР и в момента се извършва нова проверка", каза началникът на Пътна полиция Димитър Мичев.

Експерти по пътна безопасност ще сигнализират прокуратурата за извършено хулиганство.

"Санкцията за този вид престъпление е лишване от свобода до 3 години. Това да бъде предупреждение към всички пътни хулигани", заяви Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Полицията проверява и останалите нарушения на Катрин Йорданова, а прокуратурата ще прецени дали й повдигне обвинение.

Автомобилът на Катрин Йорданова е собственост на пловдивската фирма "Аутохаус".

По-рано днес тя публикува клип, на който се вижда как отново шофира с превишена скорост в София. На предното стъкло на автомобила се забелязва стикер "Република България - Народно събрание". От Националната служба за охрана съобщиха за bTV, че колата не е тяхна.

Народното събрание информира, че стикерът, който е заснет на показан клип за шофиране с превишена скорост, е копие, наподобяващо стикер на служебен автомобил от гаража на парламента, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Миналия месец „Мис Силикон“ публикува видеа, в което шофира с близо 260 км/ч по АМ "Тракия". На кадрите се виждаше как тя подминава два ограничителни знака за скорост и предупреждения от навигацията, а по-късно полицията се сезира по случая.

Защо серийни нарушители се хвалят с драстични превишения на скоростта в клипове в социалните мрежи и има ли вълна от случаи на дрогирани и пияни шофьори – темата в студиото на bTV Новините коментираха комисар Мария Ботева от "Пътна полиция"  и Владимир Тодоров от „Българската асоциация на пострадали при катастрофи“.