Жители на две села излязоха на протест срещу решението на бургаския съд да пусне под домашен арест шофьора, разследван за катастрофата с две жертви на пътя Бургас – Созопол. Тежкият пътен инцидент стана на 28 февруари.

„Никакъв домашен арест. За две убийства домашен арест не може. Няма да е нито първият, нито последният избягал осъден“, казва Мария Тодорова, майка на единия загинал, цитирана от БГНЕС.

Протестът беше организиран пред къщата на загиналия в катастрофата млад мъж. Според близките му шофьорът ще се укрие от правосъдието, защото е родом от Турция и има двойно гражданство.

Снимка: btvnovinite.bg

„Разбрах, че е с двойно гражданство, трябва да бъде задържан до гледане на делото. Това е една вратичка в момента и е напълно възможно да се укрие“, смята Михо Янчев, близък едната жертва.

Близките на загиналите се заканиха, че ако шофьорът не бъде задържан, в събота ще затворят главния път Бургас – Созопол за около шест часа в двете платна. По думите им толкова време телата на техните близки лежали на платното.