Бензиностанцията на булевард „Цариградско шосе”, в която вчера се вряза кола, не работи.

Мястото е отцепено, но без да се пречи на трафика по ключовия столичен булевард. Работата на службите на терен днес ще продължи, но без да се спира движението. Няма опасност за живеещите в района, съобщиха от общинската полиция. През нощта са правени непрекъснати замервания, които не показват допълнително изтичане на газ след инцидента.  

Колата е прелетяла през легнал полицай, минала е през бордюра и се е врязала в крановете, които зареждат бензиностанцията с гориво. Автомобилът все още е на мястото на инцидента. 

Екипи на пожарната са били на мястото цяла нощ. В момента няма никаква опасност. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Вчера бързата реакция на столичната пожарна и СДВР помогна за бързата евакуация и отцепване на района, след това дойдоха техниците, за да вземат решение на място за източването на газта от цистерната. В момента няма налягане към основния резервоар и няма никаква опасност. Обектът остава затворен до крайно решаване на проблема”, обясни за „Тази сутрин”  Красимир Димитров – директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция” в Столичната община. 

Той обясни още, че от вчера въздухът в района се замерва с три газ анализатора. Няма опасност за хората в околността, категоричен беше той.

Това е сериозен инцидент, с количество над 5 тона газ пропан бутан, така че това е много опасно, коментира още Красимир Димитров. 

Спиране на движението по булеварда днес не се предвижда.