18-годишно момиче е арестувано, след като потрошило чуждо имущество в село Сухаче, а на следващия ден катастрофирала с краден автомобил в Червен бряг, съобщават от МВР.

На 10 юни, около 23:20 ч., в РУ-Червен бряг постъпил сигнал от жителка на село Сухаче за счупени стъкла на прозорец на къщата ѝ. Изпратеният на място полицейски екип задържал в близост до адреса 18-годишна от великотърновското село Страхилово.

При огледа станало ясно, че с керамични тухли в двора на имота, тя счупила прозорец на задна лява врата на лек автомобил, също собственост на потърпевшата, а после унищожила двоен стъклопакет на входна врата. 

На следващия ден, към 17:50 ч., служители на районното управление се отзовали на сигнал за пътен инцидент на кръстовище в Червен бряг. При действията на място те установили, че 18-годишната блъснала три паркирани автомобила, докато шофирала кола, който откраднала минути преди катастрофата от улица в града.

По ударените коли са нанесени значителни материални щети. При проверката станало ясно, че тя нямала шофьорска книжка, а тестът ѝ с дрегер отчел употреба на канабис. Издаден бил талон за медицинско изследване, но тийнейджърката отказала кръвна проба. След катастрофата е задържана за срок до 24 часа.