След изборите пристигат първите фургони в наводнените карловски села. Държавата разполага с 46 напълно обзаведени фургона за хората, които останаха без дом след наводненията в Карловско.

30 семейства засега са поискали да бъдат настанени във временни жилища, съобщиха от Кризисния щаб. Днес пристигнаха 4 тира с вода от държавния резерв и поне за седмица напред има достатъчно количество, уверяват властите. 

Електроснабдяването в домовете в пострадалите села е възстановено на 100%. Продължава проблемът с водоснабдяването. В с. Богдан вода имат 40% от домакинствата, живеещи в незасегнатите от пороя къщи. Нови водопроводи с обща дължина 5 км трябва да се направят на 5 улици в селото.

В Каравелово 50% от хората са без вода, възникват и аварии, необходимо е изграждането на нови водопроводи на 5 улици, общата дължина е 2 км.

В с. Слатина 20 къщи нямат вода, необходимост от нов водопровод има най-засегнатата от бедствието улица с дължина километър. Недостиг на бутилирана вода за пиене няма.

До 30 септември ще стане ясно колко от пострадалите къщи трябва, по експертна оценка, да бъдат съборени, информираха от кризисния щаб.