След изборната победа на Румен Радев и Илияна Йотова последваха и първите коментари на политическите сили.

Двойката победител получи поздравления от "Продължаваме промяната", които ги подкрепиха в надпреварата. И отново заявиха, че започват преговори за стабилно управление.

„Да поздравим президента Румен Радев. От днес вярваме, че промяната ще продължи и сме готови да работим с този президент“, каза Кирил Петков, съпредседател на ПП.

ГЕРБ, които застанаха зад Герджиков-Митева, ще направят своите анализи.

ДПС и „Има такъв народ“ запазиха мълчание. Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова заяви, че разликата е смазваща и поздрави двойката Радев-Йотова, като им пожела успешен мандат.

„Дано вече с приключването на изборите политическата обстановка да се успокои и да се захванем за сериозна работа за създаване на редовно правителство, на парламент и на решаване на кризите“, коментира Нинова.

ОТ "Демократична България" казаха, че се надяват с тези избори да приключи периодът на политическа и правова нестабилност у нас и да се модернизира и управлението на икономиката.

Според партия „Възраждане“ безкрайно ниската избирателна активност е показала, че българите не виждат алтернатива в нито един от двамата кандидати, а подкрепящите ги функции са загубили половин милион гласа от предишните избори за президент.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!