След гонка в София през нощта полицията задържа мъж, обявен за общодържавно издирване, съобщи МВР.

Около 2:30 ч. на ул. „Слатинска” служители на Първо РУ подали сигнал за спиране на  лек автомобил „БМВ 316”, чийто водач не се подчинил и продължил движението си по бул. „Цариградско шосе” в посока изход от София. Полицейският патрул последвал беглеца, като междувременно били уведомени всички дежурни екипи. 

Автомобилът продължил по бул. „Цариградско шосе” към с. Герман,  водачът отново не се подчинил на подадения сигнал да спре. Отправил се по Околовръстния път към с. Чепинци, а после към Световрачане.

Към него били насочени допълнителни автопатрули, които продължили след колата към Нови Искър. Шофьорът няколко пъти правил опити да избута полицейски автомобил от пътното платно и след продължително преследване, в началото на кв. „Кумарица”, той ударил една от патрулките.

За да предотврати бягството на дълго преследвания мъж, един от полицаите стрелял по него и го улучил в бедрото. Мъжът е задържан, установена е самоличността му – В. М., на 26 г., от Първомай. Обявен е за общодържавно издирване от РУ-Първомай за кражби и шофиране след употреба на алкохол и без книжка.

Младият мъж е транспортиран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

По случая е образувано досъдебно производство.