10 нелегални имигранти са били задържани в четвъртък в Бургас. До ареста им се е стигнало след преследване на микробуса, който ги е транспортирал, съобщават от „Гранична полиция“.

Граничен полицейски наряд от ГПУ-Царево подал сигнал за спиране със стоп палка на микробуса в района на местността Караагач. Шофьорът не се подчинил на полицейското разпореждане.

В района на град Черноморец, на път Е87, друг граничен полицейски наряд от ГПУ-Бургас отново направил опит да провери превозното средство, но водачът отново не се подчинил. 

Граничните полицаи последвали автомобила и го спрели на бул. „Тодор Александров“ в областния град. В него те открили 10 незаконни имигранти.

Чужденците са без документи за самоличност, заявили, че са от Сирия. Шофьорът е 26-годишен германски гражданин, роден в Туркменистан.

Водачът на буса и незаконните имигранти са задържани. Образувано е бързо производство в ГПУ-Бургас.

Шофьорът е привлечен като обвиняем по за незаконно подпомагане на чужденци за пресичане на държавната граница. С прокурорско постановление той е задържан за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.