Добринка Папанова и нейната внучка Владимира са поредното семейство, което се радва на нов живот след участието си в предаването „Бригада Нов дом”.

Папанова се среща с жестокото лице на съдбата отблизо.  Преди девет години нейната дъщеря забременява, но когато е в петия месец, съпругът ѝ я изоставя. Ражда се Владимира, която и днес не познава своя баща. След време  дъщеря ѝ се събира с друг мъж и им се ражда момиченце, но при раждането майката умира.

Вторият съпруг постепенно се отдръпва от семейството и накрая напълно изчезва, като взема със себе си своето дете. И така Добринка се превръща в майка и баща на първото си внуче – Влади.

Снимка: btvnovinite.bg

Години наред тя прави всичко по силите си, за да запълни празнината в живота на детето. И макар че не може да промени миналото, тя иска да осигури хубаво бъдеще на Влади.

Снимка: btvnovinite.bg

В жилището на семейството трудно могат да се разминат двама души, а мебелите са на около 20 години. Дограмата никога не е сменяна и заради немарлива работа на майстори изгнил прозорец не може да се затвори. От него постоянно духа и тече, затова в решение на проблема се превръща „изолация” от няколко възглавници.

И така допреди 7 месеца, когато Мария Силвестър и нейната бригада връщат надеждата на семейството.

„Мисля, че просто животът ни някак си се промени много повече. Всичко започваме отначало, имаме чувството, че сме в една нова къща”, казва Добринка 7 месеца след големия ремонт. „Банята беше в трагично състояние. Беше ме срам да вкарам човек там. От години се мъчихме да направим нещо. Сега е супер, да ти е кеф да си стоиш вътре”, радва се тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Доскоро баба и внуче е трябвало да делят едно легло. Днес те имат собствени стаи, за което Влади е много щастлива и вече кани приятелки.

Снимка: btvnovinite.bg

Най-любимото място на Добринка пък е в кухнята. „Аз по принцип обичам да се въртя около кухнята – да готвя, да правя сладки. Никога не съм имала такава кухня, било ми е мечта да си наредя приборите така”, признава тя.

„Сега започваме нов живот, смятам от тук натам вече всичко да е добре”, допълва Добринка.