Любомир Крумов, по прякор Любо Гъзара, е човекът, извършил убийство след забележка за клаксон в центъра на София. Четири месеца отне на полицията да разкрие престъплението.

Съдът остави Крумов в ареста.

Семейство на починалия Красимир Петров обаче се притеснява убийството да не остане безнаказано.

Близките на Красимир разказват, че разправията започнала заради задръстване и упорито натискане на клаксон. После Крумов паркирал наблизо, върнал се и нападнал в гръб, а Красимир се сринал върху стъпалата на близкото кафене.

„Бил е обърнат с гръб към извършителя, не е можел да реагира, удрят го, пада директно на стъпалата и след този удар беше 10-ина дни в кома в реанимацията на „Пирогов”, припомни съпругата на загиналия.

След дълго и упорито разследване Крумов е разкрит, а свидетелите го разпознават заради белег на ухото.

„Той се е явил се с адвоката си в районното управление, но за нас това е лице, което е направило опит да избяга от правосъдието”, отбеляза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Източници на bTV от полицията твърдят, че Любомир Крумов е със серия криминални регистрации, заподозрян е за участие в множество грабежи. Досието му обаче е чисто, тъй като се води неосъждан.

“Всички смятат, че ще намери начин да плати отново и да бъде измъкнат”, опасява се дъщерята на Красимир.

В момента Крумов е с обвинение за непредумишлено убийство. По закон той може да остане в ареста не повече от два месеца и да получи до 8 години затвор.