Във втората половина от март времето отново ще е много променливо – ще има затопляне в първите дни на астрономическата пролет, но след 26 март е възможно отново да падне сняг.

В четвъртък ще бъде предимно облачно, на места със слаби превалявания. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от северозапад. В нощта срещу петък, с усилване на вятъра, от север ще проникне малко по-студен въздух. Ще има превалявания, главно в източната половина от страната и в планините.

В петък в Източна България ще преобладава облачно време, на места с превалявания, а в Западна ще е без валежи, облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, до вечерта в западните райони и ще стихне.

В събота вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е ясно, почти тихо и студено. През деня ще се появи вятър от юг-югозапад и ще започне затопляне.

В неделя ще бъде още по-топло, но по-често ще е предимно облачно, на места ще има и валежи от дъжд.

В началото на следващата седмица температурите ще се задържат сравнително високи. В понеделник ще бъде ветровито, има вероятност и за превалявания, но ще има повече разкъсвания и намаления на облачността.

Във вторник облачността ще е значителна, но вероятността за валежи е малка.

 През следващите дни облачността ще е по-често значителна. Ще има и валежи от дъжд, в планините – от сняг. Температурите ще са близки до нормата.

Относително по-топло ще бъде в периода 22-24 март, след което температурите ще се понижат и към 26-27 март има вероятност по високите полета на Западна България и на места в Северна България да превали и сняг.

През последните дни от месеца вероятността за валежи е по-малка. Ще има и условия за по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността.