„Трябва веднага да се върне ветото спрямо Северна Македония за нейното приемане в Европейски съюз“, коментира в социалните мрежи председателят на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

„Докато в България се опитва да заработи едно срамно политическо мнозинство и едно срамно политическо правителство, в Северна Македония пребиха поредния българин“, посочи той.

„Такава държава с такива хора нямат място в Европейския съюз и ценностите, които налага Европейският съюз на своите граждани. Ако това не се случи, всички злодеяния в Северна Македония ще продължат, никакви декларации няма да ги спрат. Единственият начин е тези хора да бъдат изолирани. Тяхното място не е в Европейския съюз“, подчертава Трифонов.

От Министерството на вътрешните работи на Северна Македония съобщиха, че е задържан нападателят на Бекир Кадриески от дружеството „Шемето“.

Външното ни министерство коментира, че знае за случилото се и, че българският консул в Струга е изпратен да изясни дали случилото се е в резултат на престъпление от омраза.